Cerere uriașă a chinezilor pentru un produs alimentar

Pe fondul prețurilor mici, puse pe seama efectelor nedorite ale pandemiei de COVID-19, luna trecută, China a importat 400.000 de tone de carne de porc, scrie gandul.ro.

Potrivit datelor autorităților vamale chineze, citate de Reuters, creșterea de la an la an este de 170% față de aprilie 2019.

În plus, în aceeași lună, chinezii a importat 160.000 de tone de carne de vită. Și aici este vorba de o majorare cu 28% faţă de perioada similară din 2019, în timp ce în primele patru luni din acest an importurile au urcat cu 54%, la 680.000 tone de carne de vită.

În același interval al lui 2020 (ianuarie-aprilie), China a importat 1,35 milioane de tone de carne de porc, un avans de 170,4% faţă de perioada similară din 2019. Și asta în condițiile în care declinul producţiei interne a păstrat preţurile mai ridicate decât pe alte pieţe.

Epidemia de pestă porcină africană (PPA) a generat o diminuare de cel puţin 40% a șeptelului porcin din China, fapt care a dus la o creştere record a preţurilor pentru carnea favorită în statul asiatic.

Experții susțin că, în următoarele luni, China va reduce importurile din SUA, ca urmare a creşterii preţurilor pentru carnea de porc.

În Europa, preţurile la carnea de porc au fost stimulate de creşterea exporturilor către China, dar acum au început să scadă.

Astfel, preţurile la carcasa de porc în Franţa şi Germania sunt la cel mai redus nivel din ultimele 12 luni.


Preluat de la: Publika.md