5 alimente care ard caloriile în somn

Sînt alimente bogate în proteine, care îți vor aduce nutrienții necesari fără să îți crească nivelul zahărului în sînge. Astfel, organismul va continua să ardă grăsimile în loc să le depoziteze.

Uite ce gustări poți să iei înainte de culcare, scrie livestrong.com:

Fructe de pădure

Sînt cea mai potrivită gustare de seară pentru cei care tînjesc după ceva dulce fără să primească la pachet și mult zahăr și grăsimi. Vei avea, în schimb, o porție generoasă de fibre, care sînt esențiale în pierderea kilogramelor. Zmeura, murele și afinele au cel mai mare conținut de fibre dintre toate fructele de pădure.

Iaurt slab

Calciul este considerat unul dintre cele mai bune minerale care luptă împotriva grăsimilor, iar iaurtul este o sursă excelentă de calciu. Fără un nivel de calciu potrivit, organsimul va începe să elibereze un hormon numit calcitriol ce va încuraja organismul să depună grăsimea. Pentru gustarea de seară, asigură-te că iaurtul tău este unul slab, nu are zaharuri și grăsimi.

Migdale

Dacă nu întreci măsura și nu mănînci toată punga cu migdale, acestea pot fi trecute pe lista gustărilor permise la ore tîrzii. Migdalele conțin proteine, fibre și acizi grași Omega 3. Un pumn de migdale este suficient pentru a-ți satisface poftele. Combinația de fibre și proteine îți va stimula metabolismul, astfel încît să fie mai eficient în arderea grăsimilor și caloriilor.

Carnea de curcan

Conține un aminoacid numit leucină, care joacă un rol important în protejarea musculaturii în perioada în care pierzi în greutate, forțînd organismul să caute energie în depozitele de grăsime. În plus, carnea de curcan e bogată în proteine ceea ce o va face o gustare sățioasă și te va feri de foamea de lup atunci cînd te trezești.

Avocado

Avocado sînt o sursă bună de fibre și de aceea intră pe lista de opțiuni bune pentru gustările de seară. Conține, însă, și grăsimi monosaturate, care trebuie consumate cu moderație, așa că un avocado ar trebui să fie doar o gustare ocazională.


Preluat de la: Noi.md