Macron: UE va intensifica ajutorul acordat Ucrainei în următoarele săptămîni

Liderul francez a făcut declarația respectivă într-o conferință video, în care a răspuns la întrebările utilizatorilor online.

Întrebat dacă Franța ar merge la război, Macron a respins această posibilitate. El a explicat declarațiile sale despre posibila desfășurare de trupe occidentale în Ucraina.

„Ucraina a fost atacată de Rusia și, la un moment dat, trebuie să fim capabili să descurajăm Rusia să meargă mai departe. În Ucraina, sînt puse în joc suveranitatea și integritatea teritorială. Dar statul de drept, regulile noastre comune sînt, de asemenea, în joc”, a declarat Macron.

El a mai spus că Occidentul ar trebui să ajute mai mult Ucraina. Macron a relevant faptul că mai multe ajutoare sînt planificate în următoarele săptămîni.

„De aceea trebuie să ajutăm mai mult, ceea ce vom face în următoarele săptămîni, livrînd mai multe echipamente ucrainenilor, dar și pentru a spune la un moment dat, dacă rușii merg prea departe, noi toți europenii trebuie să fim gata să acționăm pentru a-i convinge”, a adăugat președintele francez.


Preluat de la: Noi.md