(video) Hamas anunță că un alt ostatic ținut în Fâșia Gaza a murit, în urma unui atac israelian cu rachetă

Hamas a difuzat o înregistrare video în care spune că Nadav Popplewell, care a fost răpit din kibbutzul Nirim din sudul Israelului, a murit după ce a fost rănit într-un atac israelian asupra enclavei palestiniene.

Armata israeliană nu a oferit comentarii imediate cu privire la cea mai recentă înregistrare video publicată de organizația islamistă. Armata s-a referit la clipurile anterioare cu ostatici, publicate de Hamas, ca fiind acțiuni de teroare psihologică. De asemenea, forțele israeliene au negat unele dintre acuzațiile anterioare ale Hamas, potrivit cărora ostaticii au fost uciși de tirurile israeliene.

Anterior în cursul zilei de sâmbătă, Hamas a difuzat o înregistrare video nedatată în care acest ostatic, în vârstă de 51 de ani, se afla în fața unui perete alb, cu o vânătaie la ochiul drept și își rostea numele.

BREAKING: as the IDF continued to advance towards Rafah, Hamas released another hostage video, as they’ve done with each time Israeli forces got closer to the area, in an attempt to psychologically terrorize Israelis and stop the IDF.

The video shows Nadav Popplewell, 51, who… pic.twitter.com/qEVObgOZsk

Câteva ore mai târziu, în cea de-a doua înregistrare video, Hamas a afirmat că Popplewell a murit din cauza rănilor suferite în urmă cu o lună într-un atac aerian israelian.

Hamas a transmis că Popplewell, despre care a precizat că este și cetățean britanic, se afla alături de o altă femeie luată ostatică atunci când locul în care erau ținuți a fost vizat de o rachetă israeliană.

„A murit pentru că nu a primit îngrijiri medicale intensive, în unități spitalicești, din cauza distrugerii de către inamic a spitalelor din Gaza”, a declarat purtătorul de cuvânt al brațului armat al Hamas, Abu Ubaida, într-un comunicat.

Dintre cele 252 de persoane răpite pe 7 octombrie anul trecut, 128 se află în continuare în Gaza, potrivit unui bilanț israelian. Cel puțin 36 dintre ele au fost declarate moarte de către o comisie medico-legală israeliană.

Popplewell, potrivit unei organizații israeliene de susținere a rudelor ostaticilor, a fost capturat împreună cu mama lui din locuința acesteia din kibbutzul Nirim. Fratele lui a fost ucis în timpul atacului. Mama acestuia a fost eliberată în timpul scurtului armistițiu din noiembrie anul trecut.


Preluat de la: Unimedia.info