Zelensky vrea să "repare adevăratul sfîrșit al războiului" la cel de-al doilea Summit Mondial

El a spus acest lucru într-un discurs la sesiunea plenară a Summitului global pentru Pace de la Burgenstock, Elveția, pe 15 iunie, potrivit „adevărul European”.

în discursul său, Zelensky a citat trei așteptări de la Conferința de pace din Elveția. Primul este de a” dovedi că revenirea securității este într-adevăr posibilă”, al doilea este de a elabora un plan real pentru punerea în aplicare a” formulei pentru pace”, iar al treilea este de a determina modul în care țările vor interacționa pe baza Cartei ONU.

„Trebuie să decidem împreună ce înseamnă o pace dreaptă pentru lume și cum poate fi realizată într-un mod cu adevărat pe termen lung. Carta ONU este baza pentru noi”, a spus Zelensky.

El a adăugat că, după acord, planul de acțiune va fi predat reprezentanților Rusiei, „astfel încît la cel de-al doilea summit de pace să putem stabili adevăratul sfîrșit al războiului „Acum începem această cale. Împreună trebuie să dovedim că lumea unită este o lume a păcii, o lume care știe să acționeze corect”, a concluzionat președintele.

Amintiți-vă că în Elveția a început un Summit Global de pace de două zile, care va dura în perioada 15-16 iunie.


Preluat de la: Noi.md