Zelenski riscă o amendă pentru încălcarea restricţiilor antiepidemice după ce a fost fotografiat într-o cafenea

Poliţia ucraineană va investiga dacă preşedintele Volodimir Zelenski a încălcat restricţiile antiepidemice instituite în Ucraina mergând la o cafenea împreună cu membrii echipei sale şi cu alţi funcţionari în timpul unei vizite în oraşul Hmelniţki, situat la circa 340 de kilometri de capitala Kiev, relatează joi agenţia EFE, citat de agerpres.ro.

Polemica s-a declanşat după ce o fotografie a serviciului de presă al preşedinţiei l-a arătat pe Zelenski bând o cafea într-un local, în condiţiile în care restaurantele şi cafenelele în spaţii închise vor putea redeschide în Ucraina abia începând de vineri, în cadrul măsurilor de relaxare graduală a restricţiilor menite să prevină răspândirea coronavirusului.

Potrivit agenţiei ucrainene UNIAN, viceministrul de interne Anton Gheraşcenko a semnalat presei că poliţia va examina această chestiune, dar a adăugat că „pentru a vedea dacă preşedintele şi cei care l-au însoţit sunt vinovaţi este necesar să înţelegem contextul general al situaţiei”.

Preşedintele Zelenski a declarat joi că este „pregătit” să plătească o amendă dacă va rezulta că a încălcat restricţiile, dar mai spune că a intrat în acea cafenea „la invitaţia” proprietarului.

La rândul său, ministrul adjunct al sănătăţii, Viktor Liaşko, este de părere că preşedintele nu a încălcat nicio regulă, întrucât se afla acolo într-o vizită de lucru şi patronul cafenelei a dorit să-i arate cum a pregătit localul pentru a se conforma regulilor sanitare ce vor trebui respectate la redeschidere.


Preluat de la: Publika.md