Comisia Europeană donează 300 de milioane de euro alianței pentru vaccinuri

omisia Europeană a anunțat că va dona 300 de milioane de euro în favoarea GAVI, alianța pentru vaccinuri, în perioada 2021-2025. Această sumă va contribui la imunizarea a 300 de milioane de copii din întreaga lume și va finanța constituirea de rezerve de vaccinuri utile în cazul epidemiilor de boli infecțioase.

Summitul mondial privind vaccinarea organizat astăzi de GAVI, alianța pentru vaccinuri, reprezintă un punct important în eforturile de consolidare a sistemelor de sănătate și a capacităților de imunizare ale celor mai vulnerabile țări din lume.

Cu ocazia evenimentului de strângere de donații care a avut loc la 4 mai și printre organizatorii căruia s-a numărat și Comisia Europeană, s-au strâns în favoarea GAVI, alianța pentru vaccinuri, peste 1,5 miliarde de euro, inclusiv 488 de milioane de euro destinate punerii la dispoziția populației a unui vaccin împotriva COVID-19, de îndată ce acesta va fi disponibil.

Cele 300 de milioane de euro promise acum de Comisie reprezintă mai mult decât contribuția sa totală de până acum în favoarea GAVI. Finanțarea va contribui la:

GAVI, alianța pentru vaccinuri, este un parteneriat internațional public-privat fără scop lucrativ, cu sediul la Geneva. Scopul GAVI este de a mobiliza resurse financiare și expertiză, aducând la masa dialogului guverne și producători de vaccinuri atât din țările industrializate, cât și din țările în curs de dezvoltare, principalele agenții ale ONU, instituții din domeniul sănătății publice și al cercetării, sectorul privat și societatea civilă, în vederea salvării de vieți și a protejării sănătății prin asigurarea unui acces îmbunătățit la vaccinuri noi și prea puțin utilizate în țările sărace.

Până în august 2019, GAVI a contribuit la prevenirea a 13 milioane de decese prin programe de imunizare de rutină care au vizat peste 760 de milioane de persoane, precum și prin campanii desfășurate în 74 țări pentru imunizarea a peste 960 de milioane de persoane, scrie digi24.ro.


Preluat de la: Publika.md