Zeci de muncitori din Sri Lanka, BLOCAȚI la Otopeni. Nicio cursă charter nu era programată pentru ei, deși așa li se spusese

36 de cetăţeni srilankezi, care lucrau la o fabrică din Botoşani, au fost aduşi duminică seara cu două autocare la aeroportul Henri Coandă din Bucureşti, de unde credeau că vor fi repatriaţi. Aceştia însă se pare că au fost minţiţi întrucât nicio cursă aeriană nu era programată pentru ei. Presa română scrie că transportul spre aerogară ar fi fost organizat de prefectura din Botoşani.

Cei 36 de oameni lucrau la o firmă de confecţii din acel oraş, până când unul dintre ei s-a îmbolnăvit de COVID-19. Drept urmare, toţi au fost plasaţi în carantină timp de trei săptămâni şi apoi concediaţi.

Nu se ştie, deocamdată, cine i-a anunţat despre cursa aeriană inexistentă. În urma situației apărute, la aeroport a venit ministrul român al Muncii, Violeta Alexandru. Oficialul a cerut ca până la clarificarea situaţiei, srilankezii să fie cazaţi într-un hotel din Otopeni. Ministrul aşteaptă explicaţii din partea Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoşani.

„Din ce am discutat la faţa locului, o parte dintre dânşii vor să continue să lucreze în România şi îşi doresc să găsească o altă oportunitate, alţii îşi doresc să ajungă acasă”, a menționat ministrul român al Muncii. 


Preluat de la: Publika.md