Zdob și Zdub, împreună cu Orchestra Fraților Advahov şi surorile Osoianu, reinterpretare de excepţie a piesei Mioriţa (VIDEO)

Trupa Zdob şi Zdub, orchestra fraţilor Advahov și surorile Osoianu şi-a încântat fanii cu o nouă reinterpretare au baladei Mioriţa. Noua versiune este o combinaţie de rock şi folclor.

Artiștii au schimbat aranjamentul muzical al piesei, care a fost interpretată la 16 instrumente muzicale. Ei spun că această colaborare era așteptată demult.

„În general Roman și băieții au un respect deosebit față de orchestrele noastre, față de toate. Uneori când vorbești cu ei, nici nu îți vine a crede că cunosc atât de mult din domeniul folclorului și muzică populară. Plus combinația dintre muzica modernă rock, cu folclor atrage și tineretul.”, a spus artistul, Vasile Advahov.

„Ideea este foarte bună și prinde la public, prinde la tineri. Este o combinație, să spunem așa, superbă, pentru că aici se implică multe instrumente. Vă dați seama câte viori cântă aici, acordeonul, țambalul.”, a menţionat interpreta, Iulia Osoianu.

Artiștii anunță că publicul va avea parte în curând de o nouă premieră muzicală. 

„Noi întotdeauna aducem suprize, deschidem forme noi, de exemplu cu Boonika cum a fost, cu Surorile Osoianu, cum a fost cu Nea Vasile din satul Mârșa.  Frații Advahov sunt foarte puternici, energici, profesioniști, bravo și noi experimentăm cu ei, avem planuri, poate vom face un album împreună.”, a afirmat solistul Zdob și Zdub, Roman Yagupov.

Nu este prima colaborare de acest gen a artiștilor. În 2017, trupa Zdob și Zdub a urcat pe scenă alături de Lăutarii lui Nicolae Botgros, iar orchestra Fraților Advahov a făcut spectacol împreună cu band-ul lui Alex Calancea.


Preluat de la: Publika.md