În vizită la "Palatul lui Putin". Presa rusă a publicat un reportaj de la faţa locului (VIDEO)

Presa din Rusia a publicat un videoclip de la aşa-numitul „Palat al lui Putin” ridicat în apropiere de localitatea Ghelendjik. Jurnaliștii uneia dintre publicațiile locale au reușit să filmeze de la faţa locului, iar pe post de ghid le-ar fi fost inginerul care deja de șase ani monitorizează construcția palatului.

„Cei care vin la palat pot vedea că la intrarea din față nu sunt porți. Nicio copie a vulturului țarului cu coroana palatului de iarnă, este chiar ciudat că un astfel de loc nu le are.”

Potrivit jurnaliștilor, aceștia au avut la dispoziție doar o oră pentru a inspecta toate camerele.

„Deci, cel mai important lucru…, ce este în interior? Ce am văzut cu ochii mei? Este destul de simplu să descriu locația. Totul este din beton solid. De fapt, totul se află în stadiul zero al construcției.”

Jurnaliștii susțin că așa-numitul „Palat al lui Putin” ar putea fi gata peste șase ani.

Anterior, Vladimir Putin a declarat că acest conac nu i-a aparținut niciodată nici lui şi nici rudelor sale. Atât Alexei Navalnii, cât şi reprezentanţii Fondului Anticorupție pe care îl deţine nu au comentat, deocamdată, reportajul despre palatul din Ghelendjik. O publicație despre acest videoclip a apărut doar pe contul Mariei Pevcih, șefa departamentului de investigații al organizaţiei. 

„Bineînțeles, Mash și Administrația Prezidențială nu au depus suficient efort. Nu au lucrat destul. Ar fi fost mai bine ca în timpul excursiei într-una din încăperile să se găsească „proprietarul real” într-un halat de catifea și să-i alunge de acolo.”, a scris ea pe Twitter.  

Alexei Navalnîi a publicat în 19 ianuarie o amplă investigaţie numită „Palatul pentru Putin. Povestea celei mai mari mite”. În documentarul de aproximativ două ore este prezentat un palat de lux de pe coasta Mării Negre, care, potrivit lui Navalnii, îi aparține președintelui Vladimir Putin, iar construcţia lui este finanțată de oameni din anturajul lui. Videoclipul a ajuns în topuri pe Youtube unde a adunat peste 100 de milioane de vizualizări.


Preluat de la: Publika.md