WTA a anunțat că ia măsuri: Ce se întâmplă, de fapt, cu situația Simonei Halep în clasamentul mondial și ce loc va ocupa

Au apărut informații potrivit cărora Simona Halep și-a recuperat o parte din puncte, cele pe care le avea în august 2023, când, potrivit deciziei dictate ulterior de TAS, suspendarea ei pentru dopaj trebuia să se încheie. La acel moment, Simona Halep ocupa locul 58 în lume.

Totul a fost, însă, doar o eroare tehnică a site-ului oficial al Billie Jean King Cup, unde românca era dată pe locul 58 WTA, și Simona Halep va reintra în clasamentul mondial după turneul de la Miami. Va fi, în cel mai rău caz, cu eliminare din primul tur, pe locul 1141, cu 10 puncte.

De altfel, în regulamentul WTA nu există vreo prevedere pentru un caz precum al Simonei Halep, care a stat suspendată mai mult decât ar fi trebuit conform deciziei instanței supreme și a pierdut astfel toate punctele din clasament.

WTA, forul mondial al tenisului feminin, a anunțat că este luată în calcul o schimbare de regulament și că au început demersuri în acest sens, astfel că, cel puțin deocamdată, Simona Halep va rămâne doar cu punctele primite la Miami, cel puțin 10.

„Am demarat un proces de revizuire a acestei reguli deoarece credem că este potrivit să luăm în considerare acest lucru.

Termenul precis pentru o potențială schimbare a regulii și implementarea ei ulterioară va depinde de feedback-ul pe care îl vom primi din partea membrilor noștri”, se arată într-un comunicat al WTA, citat de gsp.ro.


Preluat de la: Unimedia.info