Vrea să aducă diaspora acasă. Promisiunile electorale ale candidatului Partidului ŞOR la funcţia de preşedinte al ţării, Violeta Ivanov

Vrea să convingă moldovenii stabiliţi peste hotare să revină acasă şi propune un plan național de reîntoarcere a concetățenilor în Moldova. Candidatul Partidului ŞOR la funcţia de preşedinte al ţării, Violeta Ivanov, promite membrilor diasporei indemnizații unice, poliţă de asigurare medicală gratuită, dar şi scutiri la plata serviciilor comunale şi de chirie a spaţiului locativ.

”Indemnizaţie unică la revenirea la patrie, echivalentă cu trei salarii minime garantate în sectorul real. Indemnizaţii lunare pentru cei care nu se pot încadra în câmpul muncii. Facilităţi fiscale şi vamale cum ar fi la scutirea de plată a impozitului pe venit. Compensarea cheltuielilor legate de închirierea spaţiului locativ pentru maxim şase luni”, a afirmat candidatul la funcţia de şef de stat, Violeta Ivanov.

Candidatul Partidului ȘOR a mai precizat că un program dedicat diasporei funcţionează de câţiva ani la Orhei. În cadrul acestuia, familiile care au revenit din străinătate au primit indemnizații în mărime de 500 de euro și au fost ajutate să se reintegreze.

”În aşa mod, la Orhei, am reuşit să readucem câteva sute de familii. Da, nu este mult, dar imaginaţi-vă dacă în fiecare localitate vor veni câteva sute de familii cum se vor schimba lucrurile în Republica Moldova”, a comunicat candidatul la funcţia de şef de stat, Violeta Ivanov.

Violeta Ivanov a amintit că, acum câţiva ani, la inițiativa lui Ilan Șor în Italia a fost deschis ”Centrul de Reprezentare și Susținere a Concetățenilor din Europa”. Entitatea oferă consiliere și ajutor multilateral moldovenilor care muncesc în statele europene.

Violeta Ivanov va fi numărul cinci în buletinul de vot.


Preluat de la: Publika.md