Votat în două lecturi: Alocația lunară de stat pentru mai multe categorii de populație va fi majorată

Alocația lunară de stat pentru mai multe categorii de populație va fi majorat. Deputații au votat, joi, un proiect în acest sens. 

Proiectul prevede majorarea alocației pentru participanții la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și a independenței Republicii Moldova, precum și persoanelor participante la acțiunile de luptă din Afganistan și pe teritoriile altor state, cu 200 de lei – până la 500 de lei.

De asemenea, urmează a fi majorată alocația pentru persoanele cu dizabilități de pe urma războiului din categoriile specificate mai sus, persoanele cu dizabilități ca urmare a avariei de la CAE Cernobîl cu 100 lei. Astfel, alocația pentru persoanele cu  dizabilități severe va crește până la 800 de lei, cu dizabilităţi accentuate – până la 650 de lei, cu dizabilități medii – până la 575 de lei.

Totodată, în urma modificărilor urmează să se majoreze alocația pentru persoanele decorate cu ordine şi medalii pentru muncă asiduă şi serviciu militar impecabil în spatele frontului în anii celui de-al Doilea Război Mondial cu 100 lei – până la 275 de lei.

Pentru implementarea legii sunt necesare 67,1 milioane lei, acre urmează a fi prevăzute în proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2021. 

 


Preluat de la: Publika.md