VIRUSUL SE REACTIVEAZĂ ÎN EUROPA: 46 de cazuri la 100 de mii de locuitori ai Uniunii Europene

Numărul îmbolnăvirilor din Europa a ajuns la nivelul, pe care l-a înregistrat în martie. Potrivit Centrului european de Prevenire și Control al Bolilor, de la începutul săptămânii au fost înregistrate 46 de cazuri la 100 de mii de locuitori ai Uniunii Europene. Același indice a fost raportat și la începutul pandemiei.

Astfel, spitalele țărilor europene au început, din nou, să fie aglomerate. Spre deosebire de situația din primăvară, oficialul european a precizat că printre noii pacienți se regăsesc mulți tineri, în timp ce martie erau afectați de virus, în mare parte, persoanele în etate.

De asemenea, Andrea Ammon susține că situația epidemiologică din blocul comunitar nu va afecta procesul educațional al elevilor. Totodată, oficialul cere statelor UE să nu reducă durata carantinei de 14 zile, menționând că 3-4 procente dintre cazurile noi sunt confirmate după două săptămâni.

În ultimele 24 de ore, Germania și Italia au înregistrat peste 1300 de cazuri noi de infecție, Franța – peste 7 mii, iar Spania a raportat în ultima săptămână mai mult de 8 mii de cazuri noi și 42 de decese.


Preluat de la: Publika.md