Preţurile pentru apartamente în Chişinău nu se mai ieftinesc

Preţurile pentru apartamente în Chişinău nu se mai ieftinesc. De patru luni consecutiv, acestea rămân neschimbate. Mai mult, comparativ cu anul trecut chiar s-au scumpit. Potrivit bursei de valori Lara, în luna august a acestui an, preţul unui metru pătrat s-a majorat cu 5%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, şi constituie în medie 533 de euro. Cele mai scumpe locuinţe sunt în sectorul Centru, iar cele mai ieftine la Buiucani.

În Centru, cele mai scumpe sunt apartamentele cu o cameră, care au un preț între 574 și 638 de euro pentru un metru pătrat. Cele cu două camere sunt mai ieftine cu aproximativ 40 de euro, iar cele cu trei – cu peste o sută de euro.

Puțin mai ieftine sunt locuințele din sectorul Botanica. În medie, prețul unui metru pătrat pentru cele cu o cameră ajunge până la 604 euro. Costul celor cu două camere – până la 564 de euro, iar cu trei – până la 479 euro.

Cei care doresc să-și procure un apartament cu o cameră în sectorul Râșcani ar trebui să scoată din buzunare până la 599 de euro pentru un metru pătrat. Locuințele cu două și trei camere au un preț cuprins între 435 și 557 de euro per metru pătrat. 

Între 359 și 577 de euro costă în medie un metru pătrat în sectorul Ciocana. Datele arată că în această regiune sunt cele mai ieftine apartamentele cu trei camere, care costă între 359 și 428 de euro metrul pătrat.

Cele mai ieftine locuințe din Capitală sunt în sectorul Buiucani. Metrul pătrat pentru cele cu o cameră costă până la 567 euro, pentru cele cu două camere până la 534 euro, iar cu trei camere cel mult 410 euro. 


Preluat de la: Publika.md