VIDEO Primele rezultate ale contraofensivei. Un sat de pe linia frontului a fost eliberat de armata ucraineană

Armata ucraineană a anunțat că a eliberat localitatea Blahodatne, aflată pe linia frontului, între Zaporojie și Donețk, în sud-estul Ucrainei.

„Vedem primele rezultate ale acțiunilor contraofensive, rezultate localizate”, a declarat la televizor Valeri Șerșen, purtătorul de cuvânt al sectorului militar „Tavria” din Ucraina.

Brigada 68 Jaeger a Ucrainei a publicat un videoclip în care se vede momentul în care soldaţii arborează steagul ucrainean pe o clădire distrusă de bombardamente.

 

 

Militarii ucraineni susţin că soldaților ruși, concentrați într-o școală și în clădirea unui club, li s-a oferit opțiunea de a se preda, însă aceștia nu s-au conformat, ceea ce a dus la o operațiune de „curățare”.

Șase soldați ruși au fost luați prizonieri.

CITEŞTE ŞI„Transmite-i asta lui Putin!” Zelenski confirmă că Ucraina a început CONTRAOFENSIVA

CITEŞTE ŞI CONSTATARE DRAMATICĂ despre luptele din Bahmut: „Rusia a pierdut câte un soldat la fiecare 48 de centimetri.”

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), un thinktank american, spune că armata Ucrainei a lansat o contraofensivă pe teritoriul ocupat de ruși în patru zone de pe linia frontului. Bloggeri militari ruși și ministerul rus al apărării vorbesc despre avansurile Kievului iar trupele ucrainene se pare că efectuează tot mai multe atacuri pe timpul nopții, profitând de tehnica optică militară oferită recent de Occident, potrivit diferitelor surse din Rusia, citate de ISW. Dincolo de granița cu Rusia, două drone s-au prăbușit într-o regiune învecinată cu regiunea Moscova și nu au fost înregistrate victime, informează Digi24.


Preluat de la: Publika.md