BREAKING NEWS: "Transmite-i asta lui Putin!" Zelenski confirmă că Ucraina a început CONTRAOFENSIVA

 

 Volodimir Zelenski a confirmat că luptătorii ucraineni au început contraofensiva împotriva trupelor ruse, dar a refuzat totuși să spună clar dacă este vorba despre marele atac pregătit de luni de zile de Statul Major de la Kiev. „Este interesant ce a spus Putin despre contraofensiva noastră”, a spus Zelenski,  referindu-se la declaraţiile liderului de la Kremlin privind începerea și „eșuarea” operațiunilor armatei ucrainene.

„Este important ca Rusia să simtă că nu mai are mult timp, după părerea mea. În Ucraina au loc acțiuni contraofensive și defensive. În ce stadiu – nu voi spune în detaliu. Cred că vom simți cu siguranță asta”, a declarat Zelenski, în cadrul unei conferințe de presă comună cu premierul canadian Justin Trudeau, aflat sâmbătă la Kiev

Președintele Ucrainei a indicat că nu ar trebui să se dea crezare afirmaţiilor lui Vladimir Putin.

„Mi se pare că au fost deja mulți pași care au arătat că nu se poate avea încredere în aceste informații. Cred că trebuie să avem încredere în militarii noștri, iar eu am încredere în ei şi ţin legătura cu conducătorii subdiviziunilor. Toată lumea este într-o dispoziție pozitivă în acest moment – transmite-i asta lui Putin„, a punctat Zelenski răspunzând la întrebarea unui jurnalist.

 

 CITEŞTE ŞI Preşedintele Volodimir Zelenski: Credem cu tărie că vom reuşi

Președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat vineri că a început contraofensiva Ucrainei şi a calificat pierderile suferite de partea ucraineană drept „semnificative”.

Potrivit celor mai recente date coroborate de experții britanici, Ucraina a condus operațiuni semnificative în mai multe regiuni din estul și sudul țării, în ultimele 48 de ore. În unele zone, forțele ucrainene au făcut „progrese bune”, reușind să străpungă prima linie de apărare a rușilor. În același timp, în alte părți, progresul este „mai lent”.

 

Institutul pentru Studiul Războiului a menţionat în evaluarea de sâmbătă că forțele ucrainene continuă operațiunile de contraofensivă în cel puțin patru zone ale frontului şi au câştigat teren în jurul Bahmutului și în vestul Donețkului. 

 

Informațiile despre rezultatele forțelor rusești sunt catalogate de serviciile secrete drept „amestecate”. Unele unități rusești au condus manevre defensive, în timp ce altele s-au retras dezordonat. Sunt rapoarte despre victime în rândul soldaților Kremlinului, pe măsura ce se retrag prin câmpurile pe care chiar ei le-au minat.

Ministerul rus al Apărării a anunțat sâmbătă că forțele ucrainene ar fi declanșat în ultimele 24 de ore atacuri „fără succes” în sudul regiunii Donețk, în Zaporojia, dar și la est de Bahmut.

 


Preluat de la: Publika.md