VIDEO // Pavel Filip, despre plecarea celor 12 deputați de la PD și OFERTA pe care ar fi primit-o de la Candu: „Refuzul meu a costat PD 12 deputați”

Liderul Partidului Democrat (PD), Pavel Filip, susține că Andrian Candu ar fi încercat să-i propună sprijinul financiar al lui Ilan Șor, însă dânsul a refuzat. Anume din acest motiv s-ar fi produs ruptura dintre PD și cei 12 deputați care au părăsit fracțiunea parlamentară a democraților.

„Să nu ne facem iluzii – „Pro Moldova” și Partidul „ȘOR” sunt aceeași echipă. Da, a fost creat grupul „Pro Moldova”, dar rădăcinile sunt la Șor și toată lumea a înțeles asta. De aceea, nu contează că unii deputați pleacă la „Pro Moldova”, iar alții la Partidul „ȘOR”. Inițial li s-a făcut parte dreaptă, câte nouă deputați”, a glumit Filip, în cadrul unei emisiuni de la postul public de radio.

Fostul premier susține că Andrian Candu ar fi încercat să-l apropie de Ilan Șor.

„Atunci când am refuzat să merg alături de Șor, pentru că de acest lucru a ținut plecarea domnului Candu din PD… Atunci când a fost propunerea de suport din partea Partidului „Șor” pentru PD, eu am refuzat. De atunci drumurile noastre nu se mai intersectează. Iată acest refuz a costat PD 12 deputați”, a explicat Filip.

Democratul menționează că, în pofida faptului că în PD au rămas 17 parlamentari, dânsul e determinat să meargă mai departe în ceea ce privește reformarea formațiunii.

„Aceste plecări nu o să ne oprească să mergem până la capăt cu resetarea partidului”, a conchis Filip.

 


Preluat de la: Timpul.md