ALARMĂ. US Army se întoarce. Desant în Europa de trupe americane. 4000 de militari ocupă Polonia!

 

Este alarmă în Europa, după ce s-a aflat că US Army pregătește un nou desant de trupe pe continent. Se reiau exercițiile militare care au fost suspendate pe perioada pandemiei de coronavirus, dar de data aceasta într-un format redus. Chiar și așa, 4000 de soldați americani bine pregătiți tot vor ateriza în Polonia.

Exercițiul americano-polonez Allied Spirit va mobiliza în jur de 6.000 de soldaţi din cele două ţări, notează Army Times. Antrenamentul se va desfășura în perioada 5-19 iunie, la marea bază militară din Drawsko Pomorskie, în nordul Poloniei.

„Toate măsurile de precauţie legate de Covid-19 vor fi luate pentru a proteja sănătatea forţelor armate care participă la exercițiu şi a populaţiei locale”, asigură armata americană în documentul respectiv.

Inițial, 4.000 de soldaţi americani au sosit în Europa pentru a participa la exerciţiul Defender-Europe 20, cea mai mare desfăşurare militară americană în Europa în ultimii 25 de ani, dar pandemia de Covid-19 a determinat Pentagonul să îngheţe toate mişcările militare în lume.

Exercițiul Allied Spirit va însemna pregătirea a circa 2.000 de militari polonezi și presupune lansarea de paraşutişti şi traversarea unui râu de o întreagă divizie.

Sunt 4.000 de soldați americani pregătiți pentru acest exercițiu, plus 3.000 de piese de echipament militar și 9.000 de vehicule!

„Global vorbind, în pofida ajustărilor aduse exerciţiului din cauza Covid-19, numeroase obiective strategice au fost atinse”, conchide armata americană.

În cursul lunii care urmează, alte operaţiuni vor fi efectuate pentru a profita de resursele mobilizate pentru Defender-Europe 20, unul dintre cele mai mari exerciții militare din istorie. Defender-Europe 20 presupunea trimiterea a 20.000 de soldaţi americani în Europa şi deplasarea lor până în Ucraina şi în statele baltice, o provocare logistică, dar și militară pentru Federația Rusă.

 


Preluat de la: Timpul.md