VIDEO / O înregistrare îl prezintă pe Lukașenko cu vestă antiglonț și cu un kalașnikov în mână

O înregistrare video îl prezintă pe președintele belarus Alexandr Lukașenko venind duminică, cu vestă antiglonț și cu o pușcă de asalt Kalașnikov în mână, la reședința sa din Minsk, situată nu departe de locul unde manifestează opoziția, scrie AFP.

Imaginile, publicate pe Telegram de președinția belarusă, îl prezintă pe Lukașenko, 65 de ani, coborând din elicopterul care a aterizat pe terenul reședinței oficiale, Palatul Independenței.

Această reședință este situată la circa doi kilometri de locul unde partizanii opoziției s-au mobilizat din nou masiv.

"Președintele poartă o vestă antiglonț și ține în mâini o armă automată", precizează mesajul care însoțește imaginile. Potrivit imaginilor, Lukașenko pare să aibă în mână o armă cu pat rabatabil, dar fără încărcător.

Duminică, circa 100.000 de oameni au protestat în Minsk împotriva președintelui Lukașenko, o mobilizare asemănătoare cu cea din 16 august.

La putere de 26 de ani, Lukașenko a promis în această săptămână că va "rezolva problema" mișcării de contestare care ar fi rodul, potrivit acestuia, al unui complot occidental și a plasat în stare de alertă armata, acuzând NATO că organizează manevre la granițele Belarusului.

***

Cu drapele alb și roșu, mulțimea de oameni s-a adunat în piața Independenței și pe străzile din jur, strigând "Libertate!".

Presa și conturile de mesagerie Telegram legate de opoziție evocă peste 100.000 de oameni în capitala belarusă, pentru a doua duminică consecutiv.

 


Preluat de la: Timpul.md