(video) La ce etapă e dosarul scurgerilor din dosarul Șor? Dragalin: Nu e atât de ușor de stabilit, pentru că au fost 4 instituții implicate – PA, SIS, CNA și Judecătoria Ciocana

 „Persoanele care au fost vizate au statut în dosarul penal. Conform strategiei pe acest caz s-a mers cu persoana juridică pe acest caz – Partidul Șor și Marina Tauber, persoana din cel mai înalt nivel al acestei formațiuni. S-a mers cu cele mai culpabile persoane din dosar și mai departe urmează să fie terminate episoade și să fie trimise în judecată dacă sunt suficiente probe de a demonstra vinovăția.

Se lucrează și pe parcurs vom anunța dacă ajungem la următoarea etapă – de a fi trimise în judecată”, a scris Dragalin.

„Sunt patru opțiuni de unde ar fi putut avea loc scurgerea. În acel moment dosarul era în gestiune, lucra PA împreună cu CNA și SIS și judecătorii de instrucție.

Cercul de persoane care cunoșteau cine anume erau vizați erau din patru instituții – Procuratura Anticorupție, Centrul Național Anticorupție, SIS și Judecătoria Ciocana. Iar aici, cercul de persoane care au scurs această informație, de fapt crește destul de mare, pentru că sunt mai multe persoane la fiecare instituție. Da, a fost pornit un dosar penal, dar mai este încă în gestiune”, a mai adăugat șefa PA.

În iulie 2022, Procuratura a deschis dosar după ce Ilan Șor a declarat că vor urma rețineri și percheziții cu implicarea mai multor membri ai partidului Șor. „E clar că a fost o scurgere”, a spus Sandu.

În această dimineață, procurorii anticorupție în comun cu ofițerii CNA au descins cu percheziții în mai multe locații, în cadrul unui dosar penal pornit pe faptul finanțării ilegale a Partidului politic „Şor”.

Procurorul General interimar, Dumitru Robu, a înaintat atunci în Parlament două cereri de ridicare a imunității în privința deputatei Șor Marina Tauber. Aceasta este vizată în două cauze penale pornite pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării Partidului Politic „Șor” din partea unui grup organizat, acțiuni infracționale care se încadrează conform elementelor infracțiunii prevăzute la art. 181/2 alin. (5) din Codul penal, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor” pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate, infracțiune prevăzută la art.181/2 alin.(1) din Codul penal.

Mai devreme, Tauber a declarat că deține informația precum că va fi reținută.

Deputata Șor Marina Tauber a rămas din nou fără imunitate parlamentară. Cererile procurorului general interimar Dumitru Robu au fost aprobate de deputații PAS și Șor.

Mai devreme, procurorii au descins cu percheziții în biroul deputatei. Ulterior deputata a fost reținută.


Preluat de la: Unimedia.info