Victorie de zile mari! Echipa naţională de tineret a Republicii Moldova a învins reprezentativa similară a Belgiei

Echipa naţională de tineret a Republicii Moldova a obținut o victorie de zile mari! Selecționata noastră a produs surpriza serii în preliminariile Campionatului European din 2021. Discipolii lui Alexandru Guzun au învins reprezentativa similară a Belgiei, formație care a avut în lot fotbaliști de la AC Milan, Juventus Torino și Anderlecht Bruxelles.

Ai noștri s-au impus aseară la Tiraspol cu scorul de 1-0. Golul victoriei a fost marcat în minutul 38 de fundașul echipei Zimbru Chișinău, Denis Furtună, care a înscris chiar de ziua lui de naștere.

Belgienii au forțat egalarea în repriza secundă, însă portarul Victor Straistari și-a salvat echipa de mai multe ori, în special în minutul 88 când a parat lovitura de la 11 metri executată de Loïs Openda.

„Chiar mă copleșesc și emoțiile. Încă trăiesc acest meci. Le mulțumesc băieților că au făcut ceea ce au trebuit să facă pentru aceast victorie. Atunci când lupți și te sacrifici în teren vine și rezultatul. Am știut să strângem rândurile, să ne concentrăm și astfel munca pe care o faci îți aduce și satisfacție.”, a spus selecționerul Moldova, Alexandru Guzun.

Reprezenativa de tineret a Republicii Moldova a acumulat 7 puncte după această victorie și a părăsit ultimul loc în grupa preliminară. Mai mult, „tinerii tricolori” a încurcat drumul spre Campionatul European al echipei naționalei Belgiei. Cu o etapă înainte de final, belgienii au ratat șansa de a rămâne pe primul loc în grupă, care asigură calificarea directă la turneul final.

Moldova va juca următorul meci cu ultima clasată Țara Galilor, în deplasare. Partida este programată pentru 13 noiembrie.


Preluat de la: Publika.md