Construcție cu bucluc la Ștefan-Vodă. O poză cu două staţii de aşteptare, una în faţă la alta, a stârnit critici dure pe rețelele de socializare

O poză cu două staţii de aşteptare a transportului public, una în faţă la alta, a stârnit critici dure pe rețelele de socializare. Acestea se află pe traseul Chișinău-Palanca, la intersecția cu drumul care face conexiunea cu satul Talmaza, raionul Ștefan-Vodă.

De fapt, este vorba despre o decizie a drumarilor de a construi o staţie nouă, mai aproape de drum.

Directorul SA ”Drumuri Căușeni”, care execută lucrările, spune că staţia veche se află departe de traseu, iar acest lucru le-ar fi creat incomodități oamenilor care așteaptă transportul.

„Oamenii practic nu se foloseau de stație, dar stăteau în drum, în vânt, în ploaie. Și de multe ori se revoltau că e prea departe și nu comod îi pusă.”, a spus directorul SA „Drumuri Căușeni”, Alexandru Cijicenco.

Totuşi, pe reţelele de socializare oamenii au regretat decizia drumarilor, or stația veche era un fel de carte de vizită a regiunii şi asta datorită mozaicului cu elemente tradiționale moldovenești.

Și în acest caz, există o explicaţie. Drumarii susțin că au analizat starea staţiei, ridicată încă în anul 1982, și au decis că aceasta nu merita să fie reabilitată.

„Trebuie de reparat capital, pentru că a căzut tencuiala, a căzut deja toată frumusețea ceea care s-a făcut din marmură.”, a menționat directorul SA „Drumuri Căușeni”, Alexandru Cijicenco.

Potrivit drumarilor, lucrările de reparație a stației vechi ar fi costat în jur de 80 de mii de lei, la fel ca și construcția și amenajarea unei noi stații, despre care se spune că va fi gata până la sfârșitul lunii octombrie.


Preluat de la: Publika.md