Veaceslav Platon, împreună cu paza sa de stat, a dat buzna cu forța la şedinţa CNPF

Omul de afaceri Veaceslav Platon a dat buzna cu forța la şedinţa Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare. Acolo se discuta subiectul legat de compania de asigurări Moldasig, însă, dat fiind faptul că nu se regăsea în lista de invitaţi şi-a făcut apariţia forţat. Mai mult decât atât, acesta a venit însoţit de câţiva angajaţi ai Pazei de Stat care s-au luat la ceartă cu paza instituţiei, scriu jurnaliştii de la deschide.md, citându-l pe directorul CNPF, Valeriu Chiţan.

Potrivit deschide.md, la şedinţă urmau să fie discutate două probleme legate de Moldasig –  facilitarea accesului administratorului special al CNPF în conducerea companiei de asigurări și acordarea specimenelor semnăturilor bancare pentru acesta ca să fie efectuate plățile în cadrul asigurării Cartea Verde.

Valeriu Chiţan, directorul CNPF a declarat pentru sursa citată că omul de afaceri Veaceslav Platon şi-a făcut apariţia în sala de şedinţă însoţit şi de câteva persoane, unele dintre ele chemate de Comisie să fie prezente la şedinţă, altele nu. Chiţan a precizat că Platon a solicitat să fie urgentate avizele CNPF cu privire la administratorii Moldasig. Însă, potrivit legii, instituţia are la dispoziţie 30 de zile pentru a face asta. Prin urmare, în cadrul şedinţei nu a fost găsit un compromis, însă rezultate palpabile au fost simțite la subiectul plăților de către Moldasig pentru a exclude îngrijorările partenerilor exeterni privind Cartea Verde, a precizat Chiţan.

Veaceslav Platon este acuzat că ar fi cumpărat în anul 2012 compania de asigurări Moldasig tot cu banii Moldasig. Omul de afaceri ar fi reuşit acest lucru prin intermediul unor firme interpuse. 


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie