AVERTISMENTUL Interpol privind vaccinurile anti COVID-19

Agenția globală de coordonare a poliției, Interpol, a avertizat că rețelele infracționalee organizate ar putea viza vaccinurile COVID-19 și ar putea căuta să vândă produse false.

Interpol, cu sediul în Franța, a anunțat că a lansat o alertă globală pentru aplicarea legii în 194 de țări membre, avertizându-le să se pregătească pentru rețelele de infracționalitate organizată care vizează vaccinurile COVID-19, atât fizic, cât și online, potrivit Reuters, citează gandul.info.

„Pe măsură ce guvernele se pregătesc să lanseze vaccinuri, organizațiile criminale intenționează să se infiltreze sau să perturbe lanțurile de aprovizionare. Rețelele criminale vor viza, de asemenea, membrii publicului prin site-uri web false și remedii false, care ar putea reprezenta un risc semnificativ pentru sănătatea lor, chiar și pentru viața lor”, a declarat secretarul general al Interpol, Juergen Stock.

Fraudele legate de COVID-19 sunt din ce în ce mai multe iar INTERPOL îi sfătuiește, de asemenea, pe membrii publicului să aibă grijă atunci când intră online pentru a căuta echipamente medicale sau medicamente.

În plus față de pericolele de a comanda produse care pot pune viața în pericol, o analiză a Unității de Criminalitate Cibernetică a INTERPOL a relevat faptul că din 3.000 de site-uri web asociate cu farmaciile online suspectate de vânzarea de medicamente și dispozitive medicale ilicite, aproximativ 1.700 conțineau amenințări cibernetice, în special malware de phishing și spam.

Pentru a nu fi victima escrocheriei online, este important să fii vigilent, să fii sceptic și să fii în siguranță, deoarece ofertele care par prea bune pentru a fi adevărate sunt de obicei într-adevăr așa. Verificați întotdeauna autoritățile naționale de sănătate sau Organizația Mondială a Sănătății pentru cele mai recente sfaturi de sănătate în legătură cu noul COVID-19, mai transmite Interpol.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunțat marți, 1 decembrie, că vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Pfizer & BioNTech va fi analizat în această lună iar pe 29 decembrie va anunța dacă este sau nu aprobat. De asemenea, și vaccinul dezvotlat de Moderna va primi „verdictul” pe 12 ianuarie.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie