Val de reclamaţii. Tot mai mulţi moldoveni, nemulţumiţi de serviciile de telecomunicaţii

Tot mai mulţi moldoveni sunt nemulţumiţi de serviciile de telecomunicaţii. Anul trecut, numărul reclamațiilor înregistrate de Agenţia pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice a crescut cu aproape 20 la sută faţă de 2019. Cele mai multe petiții au vizat serviciile de acces la Internet și cele de telefonie mobilă.

În total, în 2020, ANRCETI a recepţionat 217 reclamaţii. Cele mai multe, 127 sunt legate de condiţiile contractuale. 67 de clienţi au fost dezamăgiţi de serviciul Roaming oferit de companiile de telefonie mobilă. 72 de plângeri au fost depuse pentru calitatea nesatisfăcătoare a serviciilor contractate, iar 33 pentru aplicarea taxei de penalitate, ca urmare a rezilierii contractelor.

O altă problemă invocată de 16 reclamanţi a fost disponibilitatea serviciilor de comunicații electronice. Opt moldoveni au avut probleme cu portarea numărului de telefon. Acelaşi număr de utilizatori s-au plâns de influența negativă asupra sănătății a radiaţiilor electromagnetice.

Principala nemulțumire a utilizatorilor de serviciilor poştale a fost deteriorarea sau pierderea trimiterilor poștale – 9 petiții, și termenul de livrare – 7 petiții.

 

 


Preluat de la: Publika.md