Preţul suplimentelor alimentare, folosite în tratamentul noului coronavirus, ar putea fi plafonat

Suplimentele alimentare, folosite în tratamentul noului coronavirus, s-au scumpit. Se întâmplă în condiţiile în care legislația nu prevede reglementarea prețurilor pentru această categorie de produse. Subiectul a fost discutat în cadrul şedinţei de astăzi a Guvernului.

„Costurile pentru tratamentul COVID-19 sunt destul de mari. Este important ca Ministerul Sănătății să implementeze un mecanism de comunicare, astfel încât cetățenii să fie informați că medicamentele pentru tratamentul COVID-19 sunt compensate. De asemenea, este nevoie de o analiză amplă din partea ministerului Sănătății privind necesitatea plafonării prețurilor pentru suplimentele alimentare. Trebuie să pregătim terenul pentru îmbunătățirea cadrului normativ”, a declarat Aureliu Ciocoi.

Totodată, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Tatiana Zatîc, a prezentat informația cu privire la evoluția prețurilor la medicamentele, utilizate pentru tratamentul COVID-19, menționând că acesta este gratuit în spitale pentru toți pacienții indiferent dacă au sau nu polița de asigurare medicală. De asemenea, o mare parte din medicamentele prescrise bolnavilor care sunt tratați la domiciliu sunt compensate din Fondurile Asigurărilor de Asistență Medicală.

De la începutul pandemiei, în ţara noastră s-au înregistrat 153.506 de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus, dintre care 143.766 de pacienţi s-au vindecat, iar 3.282 de moldoveni au fost răpuşi de virus.


Preluat de la: Publika.md