Val de demisii în sistemul judecătoresc. Şapte magistraţi au depus cereri de plecare din funcţie

Val de demisii în sistemul judecătoresc. Şapte magistraţi au depus cereri de plecare din funcţie, iar acestea urmează să fie examinate în cadrul şedinţei de astăzi a Consiliului Superior al Magistraturii.

Cinci dintre demisionari sunt de la Curtea de Apel Chişinău. Este vorba despre Ghenadie Lîsîi, Anatol Pahopol, Ion Bulhac, Iurie Melinteanu şi Ion Pleşca. Ceilalţi doi sunt din instanţele din Străşeni şi Edineţ. 

Luni, ministrul Justiţiei, Fadei Nagacevschi, care e şi membru al CSM, a cerut pe Facebook opinia societăţii cu privire la mai multe subiecte, care se regăsesc pe agenda întrunirii, inclusiv plecările din sistemul judecătoresc. Nagacevschi a întrebat dacă e cazul ca să fie achitate demisionarilor indemnizații de ordinul sutelor de mii de lei, în condițiile stării de urgență.

În total, agenda şedinţei numără 14 puncte. Aceasta va fi transmisă în regim online şi se va desfăşura în lipsa presei, din cauza pandemiei de COVID-19.

Ultima dată, Consiliul Superior al Magistraturii s-a întrunit în şedinţă în data de 19 martie, la scurt timp după instituirea stării de urgenţă.  


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie