Vaccinurile antigripale, disponibile în spitalele private. Cât vor scoate din buzunare doritorii de a se imuniza

Vaccinurile antigripale sunt deja disponibile în spitalele private. Aşadar, persoanele care nu vor să aștepte până ajung cele gratuite, vor trebuie să scoată din buzunare câteva sute de lei pentru o doză.

O clinică privată din Capitală a început deja procesul de imunizare. Serviciul costă 500 de lei și include și o consultație, însă doar pentru minori. În plus, instituţia medicală oferă și posibilitatea de a-ți rezerva o doză, iar doritorii de a se vaccina contra cost nu sunt puțini. Între timp, Agenția Medicamentului susține că în 29 septembrie, un agent economic privat a importat un lot de trei mii de doze doar pentru clinicile private.

”Facem programare pentru ca să evităm rândurile vii ținând cont de situația pandemică. Pot să vă spun că în zilele de sărbătoare administrăm mai multe vaccinuri decât în zilele de lucru.”, a menționat administratorul unei clinici private, Marina Rusu.

Ministerul Sănătății anunță că vaccinurile antigripale gratuite vor ajunge în ţară la începutul lunii noiembrie. E vorba de 200 de mii de doze, iar prioritar, vor fi imunizate persoanele care fac parte din grupele de risc.

”Sunt persoanele cu maladii cronice, femeile gravide, copiii cu vârsta de până la trei ani, persoane cu diabet zaharat, persoanele care au probleme respiratorii și nu în ultimul rând vor fi vaccinați lucrătorii medicali.”, a afirmat șefa Direcției Politici în Sănătate Publică, Ministerul Sănătății, Daniela Demișcan.

Din acest lot, 86 de mii de doze sunt oferite gratuit de o companie americană. Restul, vor fi procurate din străinătate, iar statul a alocat pentru ele 16 milioane de lei.


Preluat de la: Publika.md