Va avea curajul Filip să vorbească despre integritatea lui Dodon și Greceanîi când l-au votat președinte pe Timofti?

„Proeuropeanul convins”, care s-a înhămat la carul socialist al Dodon, liderul PD, Pavel Filip, acuză neprobat că plecările celor patru deputați din partid ar fi fost motivate financiar. Probabil, afirmațiile lui Filip se bazează pe experiența sa personală, potrivit autorului unui articol publicat pe portalul hotnews.md

Autorul articolului îi solicită lui Filip să explice cetățenilor ce crede despre integritatea actualilor săi parteneri de coaliție – Igor Dodon și Zinaida Greceanîi, care, la rândul lor, au părăsit PCRM și în 2012 au votat un președinte care se declara aproape deschis unionist. Se sugerează că votul acestora nu a fost dat din convingeri politice, ci ar fi fost condiționate de sume mari de bani.

Filip trebuie să se întrebe datorită cărui fapt a devenit premier.

„Consideră dl Filip că cei 14 foști deputați PCRM care au părăsit formațiunea la sfârșitul lui 2015, l-au votat pe el premier, iar ulterior au aderat la PDM au fost conduși de interese financiare? Dacă da, atunci de ce a acceptat să fie ales în fruntea Guvernului de o astfel de coaliție și de ce a salutat foarte călduros îngroșarea rândurilor PDM?”, se întreabă autorul articolului.

Declarațiile lui Pavel Filip despre banul care e la putere în politica de la noi trebuiesc considerate drept o recunoaștere sinceră a participării sale la acțiuni de corupere politică, se arată în publicație. „Dl Filip ar trebui să înțeleagă că sunt foarte mulți politicieni care se gândesc în primul rând la viitorul acestei țări, dar și la consecințele pentru partid ale deciziilor nesăbuite de a face o alianță cu PSRM”, conchide articolul. 


Preluat de la: Timpul.md