Ursula von der Leyen: Există un număr în creştere de fraude cu vaccinuri anti-COVID

Comisia Europeană îşi intensifică acţiunile de combatere a numărului în creştere de fraude cu vaccinuri împotriva COVID-19 şi de tragere la răspundere a celor responsabili, a declarat miercuri preşedinta executivului comunitar, Ursula von der Leyen.

„Într-o criză ca asta vor exista mereu persoane care încearcă să profite de problemele altora. Şi vedem un număr în creştere de fraude şi tentative de fraudă legate de vaccinuri anti-COVID. Luptăm împotriva acestui trend”, a declarat Ursula von der Leyen în cadrul unei conferinţe de presă, relatează Reuters, citează Agerpres.

Ursula von der Leyen a mai spus că Oficiul European de Luptă Antifraudă le oferă statelor membre consiliere privind modul în care pot identifica fraudele.

Preşedinta Comisiei Europene a spus că poate fi extrem de riscant să cumperi vaccinuri oferite de comercianţi de pe piaţa neagră pentru că nu există nicio garanţie că lanţul frigorific pentru transportul acestora de la fabrică până la momentul administrării a fost respectat.

Cu acelaşi prilej, şefa executivului comunitar s-a întrebat de ce Rusia oferă vaccinul său anti-COVID Sputnik V ţărilor din întreaga lume când populaţia sa nu a fost încă vaccinată într-o proporţie suficientă.

„Ne întrebăm în continuare de ce Rusia oferă, teoretic, milioane şi milioane de doze deşi nu a realizat progrese suficiente în vaccinarea propriilor cetăţeni. Asta este o întrebare la care ar trebui să se răspundă”, a precizat Ursula von der Leyen.


Preluat de la: Publika.md