Un salvamontist a rămas paralizat de la gât în jos, după ce a căzut în gol 150 de metri. Bărbatul a încercat să salveze doi turiști

Chris Lewis, 60 de ani, şi alţi salvamontiști voluntari au fost chemaţi atunci când doi turişti care intenţionau să-şi campeze cortul pe munte, în apropierea maşinii, au rămas blocaţi în zona Lake District, Anglia, potrivit The Sun, citat de libertatea.ro.

Cei doi parcuseseră sute de kilometri, încălcând restricţiile impuse de autoritățile britanice în contextul pandemiei de COVID-19. Când unul dintre ei a început să simtă dureri în piept, în mijlocul nopții, au sunat la numărul unic de urgenţă. În timp ce Chris și colegii săi de la Patterdale Mountain Rescue se deplasau în misiune, bărbatul a căzut într-o râpă lângă pasul Kirkstone, adâncă de 150 de metri.

Chris Lewis fost transportat de urgență la spital cu multiple fracturi faciale și leziuni ale măduvei spinării. El se află la terapie intensivă, iar medicii cred că urmează să-și petreacă restul vieții într-un scaun cu rotile.

În prezent, toate cele patru membre îi sunt paralizate, dar doctorii speră că îşi va recăpăta simţurile la nivelul brațelor.

Cei doi turişti au fost amendați cu câte 200 de lire sterline.

Oamenii au sărit în ajutorul lui Chris Localnicii din Cumbria au lansat o campanie de strângere de fonduri pentru a obţine 500.000 de lire sterline, bani care ar acoperi viitoarele costuri de îngrijire pentru spitalizarea şi recuperarea lui Chris. Până acum, a fost strânsă suma de 100.000 de lire sterline.

„Sprijinul a fost copleșitor” a declarat Richard Warren, președintele Asociației Lake Search and Mountain Rescue Association.


Preluat de la: Publika.md