Urgențe cardiovasculare, infecții respiratorii, intoxicații: Câte persoane au solicitat ajutorul medical, săptămâna trecută

„În ultima săptămână Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat pentru persoanele cu următoarele urgențe: 3617 cardiovasculare, dintre care 54 cu sindrom coronarian acut; 2051 respiratorii, dintre care 998 infecții respiratorii virale acute; 1924 neurologice, inclusiv 253 accidente vasculare cerebrale și 1174 traumatologice.

În perioada menționată, echipele AMU au intervenit la 37 de accidente rutiere produse pe traseele țării, în urma cărora au avut de suferit 43 persoane. După acordarea asistenței medicale urgente prespitalicești 35 pacienți, inclusiv 8 copii au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.

Pe parcursul săptămânii Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a recepționat 42 apeluri pe motivul urgențelor toxice, printre care 15 intoxicații cu alcool, 10 cu medicamente și 7 cu monoxid de carbon. De asemenea au fost înregistrate 36 urgențe generate de agenții chimici și de mediu, inclusiv 22 combustii”, spun responsabilii.


Preluat de la: Unimedia.info