UPDATE// Atac terorist la Moscova

UPDATE // 08:04 Meciul dintre Rusia și Paraguay a fost anulat din cauza atacului terorist de la Crocusa.

UPDATE // 07:34 Ministerul Sănătății din regiunea Moscova a anunțat că trei copii au fost uciși în atacul terorist de la Crocusa.

UPDATE // 06:16 Xi Jinping își exprimă condoleanțele după atacul terorist de la Crocuse.

UPDATE // 05:22 Aproape 500 de persoane au fost implicate în stingerea incendiului de la Primăria Crocului.

UPDATE // 05:21 Regele Arabiei Saudite condamnă atacul de la Crocus City Hall

UPDATE // 02:26 Bilanțul victimelor a crescut la 60 de persoane. Multe cadavre au fost găsite în toalete, în sălile de alimentație și în încăperile în care personalul de curățenie depozita echipamente – unde oamenii se ascundeau de împușcături.

UPDATE // 02:23 Kremlinul a precizat că Vladimir Putin a discutat cu Vorobiov, guvernatorul regiunii Moscova, cu vicepremierul Golikova și cu ministrul Sănătății, Murashko. Aceștia au raportat despre măsurile luate pentru a ajuta victimele. Putin a vorbit, de asemenea, cu șefii FSB, Ministerului de Interne, Comitetului de Investigații și Rosgvardiya.

UPDATE // 00:30 Lista actualizată a răniților, care este publicată de Ministerul Sănătății, cuprinde acum 145 de persoane. Dintre acestea, nouă sînt în stare extrem de gravă, iar 41 sînt în stare gravă. Printre răniți se numără și opt copii.

UPDATE // 23:55 Pompierii au împiedicat extinderea incendiului în Primăria Crocus, a anunțat Ministerul pentru Situații de Urgență din regiunea Moscovei. „Incendiul a fost localizat pe o suprafață de 12.900 de metri pătrați la ora 0:50, ora Moscovei”, a precizat Ministerul pentru Situații de Urgență.

UPDATE // 22:46 Tot mai multe regiuni anunță anularea evenimentelor de masă pentru zilele următoare în legătură cu atacul asupra sălii de concerte. Cel puțin o treime din regiunile din Rusia au anunțat acest lucru. Printre acestea se numără regiunile Leningrad, Kursk, Murmansk, Republicile Cecenia și Osetia de Nord. Ministerul Culturii al Federației Ruse a anunțat, de asemenea, anularea evenimentelor în instituțiile culturale din subordinea federală.

UPDATE // 22:01 Ambasada SUA la Moscova a transmis condoleanțe poporului rus. Și ministerele de externe ale Franței, Germaniei, Portugaliei, Egiptului și Emiratelor Arabe Unite și-au exprimat condoleanțele. Ministrul turc de externe i-a transmis telefonic lui Lavrov condoleanțe din partea președintelui Recep Erdogan.

UPDATE// 21:24 Poliția și serviciul de urgență evacuează zona adiacentă clădirii „Crocus” care arde. Potrivit FSB, 40 de persoane au murit și peste 100 au fost rănite în atacul terorist de la Crocus.

UPDATE// 20:00 Înainte de concertul trupei „Picnic” la „Crocus City Hall” în Moscova, a avut loc un incident armat, conform relatărilor martorilor oculari. Serviciile de urgență evacuează persoanele din zonă.

Unitățile speciale ale poliției din Moscova, SOBR și OMON, au fost alertate, conform unui raport de la Noi, citînd fontanka.

Potrivit informațiilor preliminare, există victime decedate și rănite. Alte surse mass-media relatează că cel puțin trei persoane îmbrăcate în camuflaj au pătruns în zona parterului Crocus City Hall și au deschis focul cu arme automate.

Persoanele aflate în sală s-au culcat pe jos pentru a se proteja de împușcături, rămînînd astfel timp de 15-20 de minute, după care au început să iasă tîrîș. Mulți au reușit să scape. Martorii afirmă că atacatorii au aruncat o grenadă sau un dispozitiv incendiar, provocînd un incendiu. De asemenea, se raportează că există preliminar 15 victime decedate și rănite.


Preluat de la: Noi.md