Uniunea Europeană se pregătește să impună sancțiuni unor persoane și organizații din Belarus după incidentele care au urmat alegerilor prezidențiale din 9 august

Uniunea Europeană se pregătește să impună sancțiuni unor persoane și organizații din Belarus după incidentele care au urmat alegerilor prezidențiale din 9 august. Decizia va fi luată la reuniunea extraordinară a Consiliului European.

Liderii europeni vor discuta azi criza din Belarus, într-un summit extraordinar, în formatul teleconferințelor adoptat de la declanșarea pandemiei de coronavirus. Ei şi-au exprimat deja intenţia de impune sancțiuni persoanelor sau organizaţiilor implicate în violenţe sau în posibila fraudare a alegerilor.

Dacă occidentalii cer evitarea violenței și pedepsirea celor vinovați pentru reprimarea manifestațiilor de săptămâna trecută, Rusia se opune intervențiilor externe.

Oficiali europeni au apreciat că situația din prezent din Belarus este diferită față de cea de acum 6 ani, când au mai avut loc proteste la adresa președintelui.

În parte, deoarece opoziția nu mai este atât de decisă să rupă legăturile cu Rusia.

Cancelarul Angela Merkel, președintele Emmanuel Macron și șeful politicii Uniunii, Charles Michel, au avut convorbiri telefonice cu Vladimir Putin.

 


Preluat de la: Timpul.md