Ungaria a donat țării noastre un important lot de echipamente de protecție

Un important lot de ajutoare umanitare din partea Ungariei, care include 100 de mii de măști medicinale și 5 mii de costume de protecție a ajuns astăzi în Republica Moldova.

Ajutoarele sunt un răspuns la solicitarea autorităților moldovene de a oferi echipamente de protecție instituțiilor medicale de sănătate publică din Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, ministrul Oleg Țulea s-a întâlnit astăzi cu ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului al Ungariei Péter Szijjártó, sosit la Chișinău în cadrul unei vizite de lucru, dar și cu ocazia livrării acestui lot important de ajutoare umanitare.
  
Oleg Țulea a exprimat gratitudine omologului său maghiar pentru ajutorul generos, ce vine în sprijinul eforturilor autorităților Republicii Moldova în lupta cu pandemia COVID-19 și va permite acoperirea necesitățile urgente ale instituțiilor medicale spitalicești din țara noastră.

În timpul întrevederii, cei doi Miniștri au constatat cu satisfacție evoluțiile remarcabile în raporturile bilaterale și au discutat căile concrete de valorificare deplină a oportunităților pe care le oferă Parteneriatul Strategic, semnat în  data de 12 martie curent, în cadrul vizitei premierului ungar, Viktor Orbán, la Chișinău.

 

 


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie