Curtea Constituțională cheamă la calm, respect și dialog

Curtea Constituțională cheamă la calm, respect reciproc, dialog constructiv și bunăvoință. Acest îndemn se arată într-un comunicat publicat pe pagina instituției, în contextul unor declarații lansate de către unii demnitari de stat, care afirmă că judecătorii Curții Constituționale ar face jocul unor clanuri, ar bloca inițiativele sociale de sprijinire a cetățenilor și de finanțare a proceselor economice, având drept scop paralizarea statului în plină criză pandemică. 

Potrivit judecătorilor, aceste declarații crează o atmosferă publică negativă în jurul Curții Constituționale și discreditează judecătorii constituționali. 

„Asemenea declarații generează o isterie publică necontrolată și prezintă pericol pentru funcționalitatea democrației și a statului de drept. Ele afectează nu doar autoritatea Curții Constituționale și a judecătorilor ei, ci subminează și autoritatea Republicii Moldova ca entitate statală în fața propriului popor și în fața partenerilor internaționali”, se arată în comunicat. 

Totodată, judecătorii au îndeamnat deputații, șeful statului, membrii Guvernului, partidele politice, societatea civilă, instituțiile de informare în masă și alți formatori de opinie să identifice, în limitele dispozițiilor Legii Supreme, cele mai înțelepte soluții pentru a face față crizelor cu care Republica Moldova se confruntă.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie