Unde își vor lua masa elevii și când se extinde programul de activitate a grădinițelor

Prima zi de școală și de grădiniță din 2020 a început altfel pentru elevii și micuții din Capitală. Cu toate astea o creșă din Chișinău nu a primit aviz pozitiv pentru a-și începe activitatea, iar alte două instituții de educație timpurie sunt în carantină.

Din data de 1 septembrie până în 4 septembrie și-au început activitatea instituțiile preșcolare, iar de luni, 7 septembrie, vor reveni la grădiniță și copiii de 4-6 ani.

Grupele vor fi completate pe măsură ce situația epidemiologică se va îmbunătăți.

Totodată, programul de activitate a grădinițelor se va extinde din data de 7 septembrie, acestea vor activa începând cu orele 07:30 până la ora 17:00.

O altă parte bună este că din data de 7 septembrie elevii vor fi alimentați la pachet, în sălile de mese, iar treptat se va reveni la regim normal.

Anunțul a fost făcut de viceprimarul Capitalei, Angela Cutasevici, în cadrul ședinței de lucru a primăriei Chișinău, din data de 2 septembrie.

La fel, viceprimarul Capitalei a mai comunicat despre câteva reflecții din prima zi de școală. Unii profesori au spus că doar un număr mic de copii au fost organizați, iar condițiile de lucru sunt complicate.


Preluat de la: Publika.md