Un stat din SUA, ordonă predarea Bibliei în fiecare școală publică

„Biblia este un document istoric necesar pentru a-i învăţa pe copiii noştri istoria acestei ţări, pentru a le oferi o înţelegere completă a civilizaţiei occidentale şi pentru a-i ajuta să înţeleagă fundamentele sistemului nostru juridic”, a declarat oficialul republican.

Decizia sa vine la doar o săptămînă după ce guvernatorul statului Louisiana, de asemenea republican, a promulgat o lege prin care „Cele zece porunci” trebuie să fie afişate în toate sălile de clasă. Legea a fost imediat contestată în instanţă de o asociaţie care a susţinut că este neconstituţională şi că încalcă separarea dintre biserică şi stat.

Măsura anunţată în Oklahoma este, de asemenea, susceptibilă de a ajunge în instanţă. Primul amendament din Constituţia Statelor Unite interzice instituirea unei religii naţionale sau a unor preferinţe faţă de o religie în detrimentul alteia. „Iubesc Oklahoma!”

Ca parte a „centurii Bibliei” din sudul Statelor Unite, Oklahoma a încercat recent să finanţeze o şcoală religioasă privată din fonduri publice, ceea ce ar fi fost o premieră în Statele Unite.

Proiectul a fost respins săptămîna aceasta de instanţele locale, dar cazul ar putea ajunge pînă la Curtea Supremă.


Preluat de la: Noi.md