Un șofer român a oprit cu TIR-ul său de 30 de tone un BMW, după ce femeia de la volan își pierduse cunoștința

Un șofer român de TIR a devenit erou în Germania, după ce a salvat viața unei șoferițe care își pierduse cunoștința la volan. El a efectuat o manevră spectaculoasă, reușind să oprească mașina șoferiței cu mastodontul său, fără a-i pune viața în pericol. 

Potrivit unui comunicat al poliției din Rhein-Kreis Neuss, șoferul român a făcut o manevră dificilă cu TIR-ul său de 30 de tone, astfel încât a prins mașina care mergea în derivă între mastodontul său și parapetul de pe marginea drumului.

Femeia aflată la volan, în vârstă de 57 de ani, își pierduse cunoștința, iar șoferul român, împreună cu o altă persoană, au spart geamul BMW-ului ca să o poată ajuta. Când a sosit polițiua, șoferița își recăpătase cunoștința, dar a fost dusă la spital pentru control.

Șoferul de TIR, Stefan R., a povestit ulterior incidentul pentru presa germană. „Corpul femeii se apleca într-o parte, înspre schimbătorul de viteze”, a spus șoferul camionului pentru RTL.

El a mai precizat că nu se simte erou, doar a ajutat: „Sunt doar o persoană căreia îi place să ajute. A fost însă incredibil să văd câți alți șoferi și-au continuat drumul, chiar și după ce oprisem mașina femeii”.


Preluat de la: Publika.md