Trei cubanezi, salvați de pe o insulă pustie, unde au supraviețuit o lună cu nuci de cocos

Garda de Coastă din SUA a salvat trei oameni de origine cubaneză de pe o insulă pustie din Bahamas, unde au fost blocați vreme de 33 de zile. În tot acest timp, naufragiații au mâncat nuci de cocos și au reușit să supraviețuiască, au anunțat autoritățile, potrivit CNN.

„E incredibil. Nu știu cum au reușit. Am fost uimit când am văzut că erau într-o formă fizică atât bună”, a declarat lt. Justin Dougherty, pentru afiliatul CNN WPLG. Naufragiații au fost găsiți luni, de echipajele aeriene ale Gărzii de Coastă SUA, în timp ce acestea făceau patrule de rutină. Atunci, echipajele au văzut, pe insula Anguilla Cay, între Strâmtoarea Florida și Cuba, doi bărbați și o femeie fluturând steaguri improvizate.

Garda de Coastă le-a trimis în acea zi la sol un radio, apă și mâncare, iar marți, autoritățile s-au întors și i-au salvat pe oameni de pe insulă. Naufragiații nu au avut răni grave, dar au fost transportați la spital, pentru a fi consultați.

Cei trei cubanezi au rămas blocați pe insulă, în urmă cu aproximativ cinci săptămâni, după ce barca lor s-a scufundat în apele agitate ale mării, iar ei au putut să înoate până la mal.

 


Preluat de la: Publika.md