Un șofer a fost amendat cu 25.000 de lire sterline în Londra pentru că nu știa o regulă simplă

Un șofer francez a primit amenzi în valoare totală de aproape 25.000 de lire sterline pentru că a condus mașina în zona cu emisii scăzute din Londra, chiar dacă microbuzul său a era scutit de taxa pentru emisii, relatează The Guardian, citează digi24.ro.

Fernando Neiva, care oferă servicii de transport pentru turiști francezi în Marea Britanie, a primit 12 amenzi în valoare de 2.000 de lire sterline fiecare după ce unul dintre șoferii săi a intrat în zona cu emisii reduse (LEZ) și trei amenzi în valoare totală de peste 700 de lire sterline pentru zona cu emisii ultra scăzute (Ulez), după ce a mers la Londra în octombrie și noiembrie 2022. Potrivit noilor reguli pentru reducerea poluării, introduse de primarul Londrei, Sadiq Khan, vehiculele care nu îndeplinesc standardele actuale de emisii trebuie să plătească o taxă pentru a intra în capitala britanică. Șoferii care nu fac acest lucru riscă amenzi de până la 3.000 de lire sterline pe zi. Deoarece vehiculul lui Neiva respecta standardele de emisii, compania sa nu a plătit taxa. Neiva este unul dintre miile de șoferi din UE care nu știu că trebuia să-și preînregistreze vehiculele la Autoritatea de Transport din Londra. Cei care nu fac acest lucru sunt trecuți automat în categoria vehiculelor cu emisii ridicate.

Microbuzul, înmatriculat la compania lui Neiva, JD Limousine, și condus de asociatul său, Jayson Bachubira, a fost clasificat în mod eronat ca vehicul greu diesel, ceea ce încălca normele de poluare și necesita plata taxei de intrare în Londra.

Anul trecut, agenția de colectare a taxei de poluare, Euro Parking Collection (EPC), a obținut acces la dosarele șoferilor în Germania, Franța și Țările de Jos, iar mii de șoferi au primit amenzi pentru drumuri făcute în Londra în ultimul an. Din cauza întârzierilor poștale și de procesare a dosarelor, cei mai mulți șoferi nu au avut nici opțiunea de a plăti imediat o amendă mai mică.

În cazul altora, suma s-a dublat deoarece notificarea de amendă nu a fost primită în termenul de plată de 28 de zile.

Săptămâna aceasta, The Guardian a dezvăluit că un șofer francez a fost amendat cu aproape 11.000 de lire sterline după ce a mers la nunta fiului său, la Londra, cu o mașină care se încadra în normele de emisii, dar nu fusese înregistrată. Un grup de șoferi din Franța plănuiește acum o acțiune colectivă împotriva Autorității de Transport din Londra pentru că au primit amenzi uriașe din cauza acestei omisiuni.


Preluat de la: Publika.md