Măsură drastică luată de autoritățile din Portofino. Te plimbi prin localitate, dar rişti să primeşti o amendă

Vrei să te plimbi şi să-ţi faci poze? Acum este interzis. În Italia, Primăria Portofino, acest oraş ultraturistic de lângă Genova, vrea să împiedice oamenii să se oprească în locurile din centrul localităţii, care sunt în mod constant aglomerate, tocmai pentru a evita aglomeraţia.

Decretul, raportat de ziarul italian Corriere della Sera, evocă „probleme de fluidizare a circulaţiei” şi pericolele legate de prea multe persoane „comparativ cu suprafaţa disponibilă”, citează news.ro.

Potrivit ziarului italian, aceste restricţii au intrat în vigoare la 1 aprilie şi urmează să dureze până pe 15 octombrie. Concret, este interzisă oprirea între orele 10:30 şi 18:00 în zonele din centrul oraşului Portofino cele mai frecventate de turişti, adică cele cu vedere la mare. Cei care nu respectă această interdicţie riscă o amendă între 68 şi 275 euro.

În Corriere della Sera, primarul a justificat această decizie radicală prin fluxul de turişti care sosesc în fiecare zi în oraşul său. Această regulă urmăreşte „să permită tuturor turiştilor care ajung în Portofino să poată profita la maximum de sat, dar şi să gestioneze securitatea”, în timp ce o operaţiune de salvare s-ar dovedi dificilă în mijlocul unei mulţimi de oameni.

Portofino este un mic orășel și o celebră stațiune din nord-vestul Italiei, unde adeseori ajungând celebrităţi precum Steven Spielberg, Rihanna sau Paris Hilton.


Preluat de la: Publika.md