Un oraș mai curat, un mediu protejat și oameni sănătoși! REGULI de stocare a deșeurilor la platformele modulare

Primăria Capitalei te îndemană să înveți să sortezi corect deșeurile la platformele modulare. Acestea sunt locuri special amenajate unde poți să depozitezi deșeurile în funcție de tipul lor, astfel încât să poată fi reciclate și reutilizate în mod corespunzător.

Trebuie să știi că în compartimentul cu inscripția biodegradabile aruncăm resturile de bucătărie și resturile de fructe și legume. Tot aici, la biodegradabile, scuturăm sacul de la aspirator, aruncăm buretele de bucătărie, șervețelele umede, mucurile de țigară, scutece, zațul de cafea, pliculețele de la ceai și tot ce se încadrează în categoria biodegradabile.

În compartimentul cu inscripția deșeuri reciclabile aruncăm doar: hârtia, cartonul, sticla, plasticul, lemnul, dozele de metal.

Primăria Capitalei le reamintește cetățenilor că, în casă, deșeurile reciclabile trebuie sorate în punga de culoare verde, iar cele biodegradabile – în punga de culoare neagră.

Primăria municipiului Chișinău, Regia „Autosalubritate” și A.O. „Reciclare” au lansat o campanie de informare și sensibilizare a opiniei publice „#esimplusăsortezi, #sorteazadeseurile, #protejeazamediul # eusortez” și te invită să faci și tu parte din ea pentru a proteja mediul înconjurător, dar și pentru a avea un oraș mai curat.


Preluat de la: Publika.md