Un om al străzii din Londra a fost trimis în judecată, fiindcă a fost prins pe stradă

Sulton Monsour, un bărbat în vârstă de 45 de ani, fără locuință, a fost prins de autorități pe stradă în timpul carantinei și a fost trimis în judecată.

Textul de lege impus pe timpul carantinei de autoritățile din Marea Britanie prevedeau că este ilegal pentru oricine „să iasă în afara locuinței fără un motiv întemeiat”.

Cum a ajuns Monsour în fața instanței? Procurorul Malachy Pakenham a spus că Monsour mai fusese văzut plimbându-se pe străzi și agentului de poliție care i-a atras atenția Sultan Monsour i-a spus că se află în drum spre casa sa din Stratford.

„Ofițerul care l-a văzut atunci l-a mai descoperit o dată pe stradă, zece zile mai târziu, pe 5 mai, în zona gării de pe Liverpool Street și și-a pierdut răbdarea”, a mai spus procurorul.

Ofițerul care l-a arestat pe Sultan Monsour i-a spus că l-a luat pentru că a „încălcat restricțiile impuse pe timpul pandemiei de coronavirus”.

Acesta este doar unul dintre procesele intentate unor persoane fără adresă fixă, deși legea spune clar că restricțiile nu li se aplică oamenilor fără adăpost, scrie libertatea.ro.


Preluat de la: Publika.md