A doua cea mai veche companie aeriană din lume intră în faliment din cauza pandemiei

Grupul Avianca Holdings a depus cererea de intrare în faliment duminică, întrucât industria aeriană se confruntă cu o criză fără precedent, ca efect al restricţiilor de călătorie impuse la nivel internaţional pentru limitarea răspândirii virusului, potrivit Business Insider.

Criza medicală a determinat mai multe ţări din întreaga lume să impună retricţii stricte de călătorie, ceea ce a dus la prăbuşirea cererii pentru industria aeriană.

Criza loveşte puternic industria

Mai multe companii din industrie se confruntă cu dificultăţi financiare imediate, în timp ce unele avertizează că se vor prăbuşi dacă nu primesc ajutor financiar.

Într-o declaraţie publicată duminică, operatorul columbian a anunţat că a depus cererea de intrare în faliment într-un tribunal din New York.

„Avianca se confruntă cu cea mai mare criză din istoria de 100 de ani a companiei, întrucât resimţim efectele pandemiei de Covid-19”, a spus Anko van der Werff, CEO al Avianca.

Compania a motivat decizia prin impactul restricţiilor asupra operaţiunilor Avianca, în contextul în care veniturile companiei au scăzut cu 80% în ultimele două luni.

Compania aeriană – a doua cea mai mare din America Latină – a avertizat că este responsabilă pentru 21.000 de locuri de muncă în regiune, dintre care 14.000 de locuri de muncă în Columbia.

Flota Avianca Holdings cuprinde 158 de aeronave care zboară în 27 de ţări.


Preluat de la: Publika.md