Un nou termen pentru introducere a plăcuţelor de înmatriculare neutre? Poliţiştii de frontieră vor informa şoferii din stânga Nistrului până pe 1 martie

Cetăţenii din stânga Nistrului, vor fi informaţi de poliţiştii de frontieră până pe 1 marie despre condiţiile de trecere a graniţei de stat cu mijloace de transport înmatriculate în regiunea transnistreană. După încheierea campaniei de informare, autorităţile de la Chişinău urmează să ia o decizie privind obligativitatea plăcuţelor de înmatriculare cu numere neutre.

Astfel, la trecerea frontierei de stat a Republicii Moldova cu un autovehicul care nu desfășoară activități comerciale, conducătorul auto trebuie să dețină:

PUBLIKA.MD aminteşte că recent, autoritățile de la Chișinău și Kiev au convenit să amâne aplicarea interdicției, care urma să intre în vigoare în 15 ianuarie. Potrivit premierului interimar, Aureliu Ciocoi, cele două state urmează să stabilească un nou termen pentru introducerea restricției.

Din 2018 și până în prezent, două oficii ale Agenției Servicii Publice, din Tiraspol și Râbnița, eliberează, la alegerea benevolă a șoferilor, numerele de înmatriculare neutre. Cu aceste plăcuţe, şoferii din stânga Nistrului sunt admişi în traficul internaţional fără restricţii. 

 


Preluat de la: Publika.md