Un bărbat a furat peste 56.000 de euro din seiful unui magazin cu ajutorul unui aspirator

Un român a fost condamnat luni la patru ani de închisoare, după ce în 2019 a jefuit seiful unui magazin din Germania. Acesta a reușit să fure peste 56.000 de euro, trăgând banii din seif cu aspiratorul.

La tribunal, acesta a recunoscut că plănuise totul și venise cu aspiratorul de acasă. Ideea n-ar fi fost însă a românului, ci a unuia dintre complicii lui, care la momentul jafului era chiar șeful magazinului prădat, scrie antena3.ro.

Împreună cu un al doilea complice, acuzatul a intrat mascat în supermarket, puțin după ora 22:00, a amenințat directorul adjunct și i-a cerut să deschidă încăperea unde se afla seiful și în care era o casieră în vârstă de 56 de ani. Așa că cei doi au amenințat-o pe femeie cu un pistol de jucărie, au legat-o apoi cu cabluri care i-au provocat răni și au dat lovitura. Femeia a spus instanței că, în urma jafului, nu mai poate lucra în turele de seară și suferă de anxietate.

După ce au imobilizat casiera, bărbatul a tras din seif, cu aspiratorul, aproape 57.000 de euro. Planul inițial era să împartă prada în mod egal, cu ceilalți complici. Românul a plecat, însă, cu mai mulți bani. Mai exact, 21.000 de euro.

Acesta a povestit judecătorului cum intenționa să cheltuiască banii: să cumpere droguri, să achite datoriile legate de droguri, să cumpere un bilet de avion în România, să plătească o reparație auto și să-și ajute mama. 

Cei patru tâlhari au fost prinși după ce românul și-a pierdut ochelarii la locul jafului și nu s-a mai întors după ei. O mare parte din suma furată nu a mai fost niciodată recuperată.

Dintre cei 4 bărbați împlicați în spargere, până acum, numai românul a fost judecat și condamnat. 

Verdictul, care nu e definitiv, a fost dat în aceeași ședință de judecată: 4,5 ani de închisoare, pentru tâlhărie gravă și agresiune.


Preluat de la: Publika.md