Un nou atac cu rachete în orașul azer Ganja. 12 oameni au murit printre care și doi copii

Noi confruntări militare între Armenia și Azerbaijan. Orașul azer Ganja a fost noaptea trecută ținta unui nou atac cu rachete, soldat cu moartea a 12 oameni, între care și doi copii. Alți 40 de civili au fost răniți. Și orașul Stepanakert, cel mai mare din Karabahul de Munte, a fost bombardat în noaptea de vineri spre sâmbătă, mai multe clădiri fiind distruse și cel puțin trei oameni răniți.

În urma raidului, mai multe case din oraşul azer Ganja au fost distruse. Salvatorii și pompierii continuă să caute supravieţuitori sub dărâmături. Potrivit Ministerului Apărării de la Baku, armata armeană ar fi încercat să lanseze atacuri cu rachete balistice și asupra orașului Mingachevir, însă acestea au fost reprimate de forțele aeriene azere. Într-o nouă adresare către popor, președintele Azerbaijanului, Ilham Aliyev, a acuzat Armenia de crime de război și a declarat că vor riposta pe câmpul de luptă. De cealaltă parte, Armenia acuză Azerbaijanul că ar fi lansat bombe cu dispersie în orașele Stepanakert și Shushi.

Conflictul din regiunea separatistă Karabahul de Munte se agravează pe zi ce trece, în ciuda armistiţiului semnat în 9 octombrie la Moscova. Subiectul va fi dezbătut la ședința de luni a Consiliului de Securitate al ONU, în format închis. Conflictul dintre Armenia şi Azerbaidjan a escaladat în 27 septembrie, ambele părţi beligerante acuzându-se reciproc de agresiune.


Preluat de la: Publika.md