Un muncitor a găsit aur de 135.000 de euro în ventilația unei bucătării. Motivul pentru care proprietarul a lăsat acolo comoara

Un muncitor a descoperit lingouri și monede aur în valoare de peste 135.000 de euro în ventilația unei bucătării, în timp ce renova un apartament în orașul german Heidelberg, relatează Tagesspiegel, citează digi24.ro.

Bărbatul a anunțat descoperirea la poliție și, după câteva zile, a fost găsit și proprietarul aurului. Este vorba despre un bărbat de 90 de ani care locuiește acum într-un azil de bătrâni. Bărbatul a ascuns aurul cu ani în urmă, dar apoi a uitat de el pur și simplu, spun polițiștii.

Când apartamentul său a fost renovat, lingourile de aur și monedele au fost găsite în conducta ventilație a bucătăriei. Muncitorul le-a predat poliției.

Purtătorul de cuvânt al poliției locale, Philipp Kiefner, a declarat pentru ziarul „Bild” că „lingourile de aur, de două kilograme, au fiecare o valoare de aproximativ 60.000 de euro, monedele în jur de 15.000 de euro”.

Potrivit poliției, proprietarul comorii nu poate fi audiat din cauza vârstei și stării sale precare de sănătate.

„Aurul este al lui și îl va primi înapoi. Supraveghetorul lui se va ocupa de asta pentru el”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției.

Nu se știe dacă muncitorul care a găsit comoara va primi sau nu o recompensă.


Preluat de la: Publika.md